Естетичний портал - професійно про красу
Мова
Бренд Re[Sens]: інноваційна українська косметика для чутливої шкіри

Бренд Re[Sens]: інноваційна українська косметика для чутливої шкіри

Косметичний бренд Re[Sens] — повністю українська розробка, яка поєднала в одному продукті цілий «букет» інновацій. Революційний підхід від створення упаковки, яка повністю біорозкладається у природі, до соприроднього підходу у розробці косметичних формул, все це змінює уявлення про косметику.

«Світ складається не з атомів і молекул. Він складається з історій» – Мюріел Рукейзер, американська поетеса

Кожен продукт Re[Sens] має свою унікальну історію, яка надихала на його створення. Розробниця та хімікиня Юлія Гагаріна проведе нас через технології з питань чутливості. І ви маєте можливість першими дізнатись про історії, які надихали та були підґрунтям для створення продуктів і формул.

Очищення як фундамент догляду в лінійці Re[Sens]

Лінійка продуктів Re[Sens] складається з 16 засобів, з яких 9 присвячені очищенню. Чому така велика увага до очищення? Все просто: як і в будівництві, де фундамент закладають на чистій ділянці, так і у догляді за шкірою основою є правильне очищення. Для бренду, створеного на довговічність, очищення шкіри — це той фундамент, з якого все починається.

Будинок — це стіни, дах і люди, що живуть у ньому. Він може бути просто спорудою, а може стати історичною будівлею, до якої хочеться повертатися, і яка переживе покоління. Що ж робить її такою особливою? Вона гармонійно вписується в пейзаж, побудована з думкою про майбутнє та соціально орієнтована.

Саме так ми створювали Re[Sens]. Наш бренд — це не просто косметика, а частина природного «пейзажу» нашої шкіри, яка дбає про неї на фізіологічному рівні, зважаючи на майбутнє. І починається фізіологія саме з очищення.

Натхнення для очищення: від досліджень Макса Планка до японських інновацій

Натхнення для створення продуктів очищення ми знайшли в роботах Інституту хімічної фізики Макса Планка, який вивчає вплив фізичних явищ природи на нашу планету. Зокрема, їхні дослідження показують, як очищується атмосфера завдяки світовому океану, який допомагає стримувати глобальне потепління. Це відбувається через водяні бризки, коли завись води притягує та абсорбує пальмітати з атмосфери.

Цей природний процес надихнув нас на створення ефективних продуктів для очищення. Морський бриз складається з води і поверхнево-активних речовин, які утворюються з морської піни. А морська піна формується завдяки мікроорганізмам, планктону та водоростям, залишкам амінокислот і білків, які мають піноутворюючі властивості. Всі хто готував безе, добре знають, що натуральні білки здатні створювати стійку піну.

Це натхнення піною та очищення водою призвело до японських інновацій у сфері миючих засобів. Японці навчилися синтезувати новий клас миючих речовин на основі амінокислот і білків, зокрема, використовуючи шовк. У продуктах Re[Sens] для очищення ми поєднали ці два компоненти, створюючи формули, які нагадують природну морську піну.

Це справжня соприродна історія. Під словом “соприродна” мається на увазі, що амінокислоти є складовою частиною наших білків, а ми самі складаємося з білків і води. Таким чином, наша система побудована на основі тих же принципів, що і природа. Ця гармонія між природними складовими і фізіологічними процесами є основою для створення продуктів, які органічно поєднуються з нашою шкірою.

Глибоке очищення: особливий шлях до сяючої шкіри

Щоденне очищення — це важливий перший крок, але іноді потрібне більш глибоке очищення. Традиційно це досягається або за допомогою скрабів, або хімічних пілінгів, які здійснюють генеральне прибирання шкіри. Ми пропонуємо третій шлях.

Згадайте, як у дитинстві ми наносили на шкіру клей ПВА і він застигав, а при знятті його залишав гладеньку поверхню нашої шкіри. ПВА – це приклад хімічного полімеру. В природі також існують подібні полімери, такі як гіалуронова кислота та пептиди шовку. Наприклад, шовкова нитка павука — це теж полімер.

Наші гоммажі діють за подібним принципом. Коли ви наносите їх на шкіру, вони при контакті з повітрям ущільнюються й утворюють тверду суху плівку, схожу на клей ПВА. Потім ви можете скатати цю плівку, і під нею знайдете м’яку і чисту шкіру, як після генерального прибирання.

Результат після гоммажу — сяюча шкіра. І тут знову вступає в гру фізика, без жодної магії. Подивіться на морську воду: сонячні промені, що падають на камінчики, відбиваються і створюють сяйво. Такий же ефект можна досягти на шкірі. Для цього потрібно видалити з поверхні мертві клітини, щоб зробити її рівною і безперешкодною для світла. Потім важливо забезпечити зволоження, як у воді, щоб промінь світла відбивався без перешкод. Чим більший шар зволоження, тим краще відбиття. Тобто гоммаж дає чисту, гладку і підсвічену шкіру – це фізика, оптика і красиві слова в описі.

Нетрадиційний пілінг: інноваційний підхід до очищення

Ми пропонуємо новий погляд на пілінг, який черпає натхнення знову ж таки з природи та її суприродності зі шкірою. Наш підхід не включає класичні кислоти, хоча вони присутні в складі. Основна кислота — пропіонова — виробляється в нашому організмі бактеріями-сапрофітами. Вона підкислює шкіру та регулює її колір і тон.

Додатково ми використовуємо галову кислоту, яка зустрічається в природі, наприклад, у дубових паростках. З корейського ринку ми взяли «кислий» пептид, який контролює рівень pH шкіри, забезпечуючи кислотний баланс.

Ця інноваційна, запатентована розробка об’єднує всі три складові для створення мікробіом-френдлі пілінгу, який не має обмежень щодо сезону використання чи для вагітних.

Тонізація: новий підхід з використанням осмолітичних тонерів

Наступний етап у догляді за шкірою – тонізація, яка в нашому випадку представляє собою не звичайні тоніки чи лосьйони, а спеціальні тонери. Чому так?

Коли зародилося життя на планеті, основою для нього були амінокислоти, мінерали та білки, І все це називається осмолітами. Ці компоненти є важливими для нашого щоденного вжитку, подібно до здорового харчування. Але халепа в тому, що ці мінерали не хочуть інтегруватися в нормальні косметичні рецептури: вони їх руйнують, розшаровують або погіршують сенсорні властивості кремів. Тому ми вирішили винести ці молекули окремо, в окремий крок догляду.

Але просто додати мінерали недостатньо. Всі ми пам’ятаємо відчуття після виходу з моря, коли мінерали морської води залишаються на шкірі, якщо її не змити. Тому мінерали потрібно переводити в біологічно сумісну форму, яка добре проникає в шкіру. Для цього ми використовуємо спеціальні технології, такі як система доставки й іонізація, для забезпечення оптимальної проникності. Але найголовніше, що в наших тонерах є – це природна плівкоутворююча речовина, отримана з грибів, що ростуть на коренях рослин (знайомі нам як бета-глюкани). Вони забезпечують захист шкіри, а також фіксують і допомагають мінералам краще проникати в шкіру.

Тонери не рідкі — це легкі сироватки, які абсолютно комфортно поєднуються з подальшими доглядовими продуктами.

Догляд за шкірою: погляд через призму мікробіома

Переходимо до догляду — за чим саме ми будемо доглядати? В класичному підході часто акцентують на клітинах, капілярах та інших елементах шкіри. Але у випадку з Re[Sens] ми орієнтуємося на сукупність всього, що складає людину. Наше тіло населено численними мікроорганізмами та вірусами: на кожну клітину доводиться близько десяти клітин мікроорганізмів і 130 клітин вірусів. Всі ці елементи є частиною нашої ДНК і невід’ємною частиною нашого організму.

Фізіологи стверджують, що ми є живою планетою, і повинні ставитися до себе як до живої планети. Тому косметика повинна враховувати не лише вплив на клітини шкіри, але й на нашу мікрофлору. Ми пропонуємо підхід, який називаємо мікробіом-френдлі. Це означає, що наші продукти розроблені з урахуванням впливу на мікробіом шкіри. Для цього ми використовуємо лактобактерії, пробіотики та інші стратегії, які підтримують здорову мікрофлору та забезпечують комплексний догляд.

Нейрокосметика: новий вимір догляду

На стадії ембріона з одного зародкового листка формуються як шкіра, так і нервова система людини, тому нейрокосметика — це наступний крок у розвитку косметології. Важливо розуміти, що шкіра і нервова система тісно пов’язані, і підтримка наших нейронів є ключовим аспектом у розробці косметики Re[Sens].

Сьогодні ми стикаємося з безліччю вимог від усюди, навіть косметика часто примушує нас до постійної активності. Але є велика нестача в тому, хто або що може нас підтримати, огорнути, заспокоїти та дати відчуття, що ти вже прекрасна такою, якою є. Це відчуття розслаблення і спокою, що дозволяє нашій нервовій системі відновитися, стало основою при розробці наших продуктів. Ми наголошуємо на концепції Slow Beauty — будь красивою, але повільно. Бути красивою має бути легко і приємно, без болю, зайвого стресу і напруження.

Замало дати команду «До бою», для цього треба мати ресурс енергії

Ми розуміємо, що важливо не тільки створювати косметику з активними речовинами, але й забезпечити енергію для її ефективного використання. Еволюційно ми разом з бактеріями формували наш мікробіом. У кожній нашій клітині живуть колишні прабактерії — це мітохондрії. які мають своє ДНК. І саме мітохондріальне ДНК є ключем для того, що ми можемо зламатися, не відновившись. Тобто наші ДНК можна відновлювати, а мітохондріальні – дуже важко, тому їх краще захищати. Це мітохондріальне ДНК є критично важливим, адже воно відповідає за енергію, необхідну для відновлення та підтримки життєвих процесів. Збереження та захист мітохондрій — ключова складова нашої косметики, тому ми фокусуємося на підтримці мітохондріального ДНК, щоб наші продукти були не тільки активними, але й ефективними.

Сенсуальність як фундамент бренду Re[Sens]

Іншою важливою частиною нашого бренду є сенсуальність. Ми акцентуємо на цьому, тому що наша шкіра фактично є продовженням мозку. Дослідження показують, що в шкірі є рецептори, які можуть відчувати смак, гіркоту й аромат. Від цього залежить наше здоров’я: якщо рецептори аромату заблоковані, ми стикаємося з випадінням волосся та поганою регенерацією. Якщо ж заблоковані рецептори, що відчувають гіркоту, наше тіло перебуває в напрузі, і м’язи не можуть розслабитися. У серії Re[Sens] ми використовуємо сичуанський перець, який впливає на рецептори гіркоти та забезпечує ефект розслаблення м’язів, подібний до ботулотоксину.

Фізіологи вважають, що шкіру та кишківник можна розглядати як зовнішні “флешки” для пам’яті нашого мозку. Руйнування мікрофлори на поверхні шкіри та в кишківнику відображається на функції пам’яті. Це змушує нас переосмислити підхід у косметичній хімії, зокрема, у виборі консервантів та емульгаторів, щоб не шкодити нашій мікрофлорі та нейронам. Адже робота мозку починається з кінчиків наших пальців, і це стосується кожного з нас.

Три основні кити бренду Re[Sens]: нейрони, імунна система і сенсорність

Re[Sens] об’єднує три ключові складові: нейрони, імунну систему і сенсорність, створюючи комплексний діалог з різними аспектами чутливості. Це можна порівняти з “50 відтінками чутливості”.

Коли ми кажемо: “Цей крем – моя любов”, нейрофізіологи мають на це наукове пояснення. Вони доводять, що наш акцент на сенсорність, на створення приємних продуктів, відображається в роботі головного мозку. Дослідження показують, що якщо дівчині подобається крем, який вона наносить на шкіру, в її мозку активізуються ті ж зони, які відповідають за романтичні стосунки. Якщо ж вона використовує цей продукт повторно, активуються зони, пов’язані з подружніми стосунками, формуючи стійкий зв’язок між дівчиною і продуктом. Це пояснює, чому так важко змінити улюблений крем на інший — це сприймається майже як зрада.

Що таке Re[Sens]

Говорячи про український бренд професійної косметики Re[Sens] — це про мікрофлору, про сенсорність, про те, що чутливість має безліч граней. Це про здатність зменшувати запальні процеси, не втрачаючи при цьому чутливості. Про  баланс кортизолу та ендорфінів, про важливість вітаміну D і кальцію, про відновлення шкірного бар’єра і концепцію Slow Beauty. І, звісно, про інновації з відповідальністю.

Після трьох років досліджень, переосмислення споживання та догляду — бренд Re[Sens] готові довести, що створення якісного healthy-продукту, упаковка якого абсолютно не шкодить планеті — можливе.  Про історію створення бренду Re[Sens], його філософію та революційний підхід до створення упаковки (від баночок та тюбиків до коробок), яка повністю біорозкладається у природі можна прочитати у статті “Re[Sens] – перший український 100% sustainable бренд на ринку професійної косметики”.


Наталія ЧАЙКА – редакторка, косметологиня

Фільтрувати за Тегом:

Схожі публікації:

  • Re[Sens] – перший український 100% sustainable бренд на ринку професійної косметики

    Бренд, що поєднує ставлення до чутливої екосистеми шкіри та ставлення до не менш чутливої екосистеми планети. Скоро про Re[Sens] заговорять у світі, як про найкращий приклад справді екосталого бренду, що впровадив нові екологічні рішення. В чому його унікальність?

  • Гіалуронова кислота

    Гіалуронова кислота – один із компонентів будь-якого живого організму. Але одне з найвдаліших наукових відкриттів, що дозволяє повернути молодість шкірі, це можливість використання гіалуронової кислоти в косметичних цілях.

  • Дешеві косметичні засоби

    Дорогі косметичні засоби – данина моді чи очікування миттєвого ефекту? Чи варто їм вірити та чи справді існують дива косметології? Вчимося читати етикетку.