5 методів естетичної стоматології, які збережуть вашу посмішку

Чули, що краса – це сила, а посмішка – її меч? І якщо від природи вам не дісталася голлівудська посмішка, її можна отримати, вдавшись до естетичної стоматології. 

Як відновити естетику зубів та які процедури для зубного здоров’я можна робити в домашніх умовах – читайте далі в нашому матеріалі.

Гігієна ротової порожнини

Перш ніж звернутися до послуг естетичного стоматолога, бажано сформувати звичку правильно доглядати за ротовою порожниною. 

Мало регулярно чистити зуби, потрібно ретельно обполіскувати міжзубний простір. І для цього вам знадобиться портативний іригатор для порожнини рота. Електроприлад видаляє залишки їжі з важкодоступних ділянок, знімає наліт з емалі, очищає ясенні кишені та язик. 

Іригатор потрібно обов’язково використовувати, якщо в роті є коронки, мости або імпланти: під ці елементи неминуче потрапляють частинки їжі, які неможливо видалити звичайним полосканням рота.

За допомогою мікроструменя, що розпорошується 60 секунд, вийде ретельно очистити всю ротову порожнину.

 

Зубна нитка або іригатор: що ефективніше?

Електроприлад ефективний для здоров’я ясен так само як зубна нитка. 

Клінічно доведено, наприклад, що прилад Philips Sonicare AirFloss Pro/Ultra покращує стан ясен за два тижні, а також допомагає запобігти розвитку карієсу в міжзубних просторах.

Відбілювання зубів

Це найпоширеніша процедура в кабінеті дантиста. Спершу лікар визначає, чи можливо зробити відбілювання на ваших зубах, перевіривши якість емалі та наявність мікротріщин, а потім готує порожнину до впливу лазера. Лазерна корекція кольору в сучасних клініках може зробити посмішку світлішою на 6 тонів за один сеанс.

Стоматологи відзначають: після процедури налягати на каву, чай та інші “фарбувальні” харчі не бажано, щоб ефект білизни зберігся якомога довше. 

Щоб уповільнити утворення зубного каменю, рекомендують використовувати іригатор для ополіскування рота. Він знімає 99,9 % зубного нальоту.

Підтяжка ясен

Процедура спрямована на корекцію ясенної посмішки. Під час підтяжки лікар моделює лінію ясен, відсікаючи частини тканин. 

Як результат, під час посмішки ясенні тканини оголюються менше, що виглядає естетичніше.

Стоматологічні вініри

Вініри використовуються для виправлення різних дефектів, а саме:

  • пожовтіння зубів;
  • стерта емаль;
  • нерівний зубний ряд;
  • відколи;
  • проміжки між зубами.

Після встановлення вінірів посмішка стає по-справжньому голлівудською – білосніжний зубний ряд виглядає природно і не темніє згодом.

Як і раніше, в дитячому та підлітковому віці для корекції зубного ряду найефективнішою є брекет-система. 

Так, доведеться відходити з металевою конструкцією в роті не один рік, але результат того вартий. Але зараз існують пристосування, які полегшують процес догляду за брекетами – електрощітки та іригатори.

Похожие публикации: